Zonnepanelen kopen voor uw huis: is het het waard?

0

 

Veel mensen raken geïnteresseerd in het overschakelen op hernieuwbare energie met de bedoeling zowel het milieu als hun portemonnee te sparen. Overstappen op zonne-energie is zeker een van de beste routes om te nemen, aangezien de voordelen talrijk zijn. Doe mee en u zult zien waarom het de investering waard is.

Gebruikers van zonnepaneelsystemen voor thuis hebben de elektriciteitsrekening aanzienlijk verlaagd of geëlimineerd, wat op zichzelf de meeste mensen tevreden stelt nadat ze het hebben geïnstalleerd. Maar afgezien daarvan zijn mensen blij te weten dat te veel geproduceerde energie van een zonne-energiesysteem kan worden verkocht aan het nutsbedrijf, waardoor hun energierekening teniet wordt gedaan. Vanuit het oogpunt van het milieu dragen zonnepanelen aanzienlijk bij tot een vermindering van de uitstoot van fossiele brandstoffen, waardoor het milieu wordt beschermd tegen verdere schade. Zoals eerder aangegeven, zijn de voordelen talrijk en de moeite waard. Laten we nu eens kijken naar de kosten achter zo’n waardevolle investering.

Het eerste punt om op te merken is dat de kosten van uw Zonnepanelen kopen systeem afhangen van wat het zal ondersteunen. De meeste huishoudens zijn volledig uitgerust met televisies, wasmachines, drogers, koelkasten, magnetrons, computers, gloeilampen en boilers. Natuurlijk zou je de pijnlijke taak kunnen doorlopen om het cumulatieve wattage voor allemaal over een periode van 24 uur te berekenen. Die oefening zou je zeker vertellen welke apparaten het meeste elektriciteit verbruiken. Een veel eenvoudigere methode zou echter zijn om uw energierekening te raadplegen. Op uw factuur moet worden vermeld hoeveel kilowatt (kW) u hebt gebruikt gedurende het aantal dagen in de factureringsperiode. Deel gewoon de totale kilowattuur (kWh) door het aantal dagen om tot uw gemiddelde dagverbruik te komen.

Uw volgende missie is om te bepalen hoeveel uren zonlicht uw dak dagelijks ontvangt. Als vuistregel geldt dat de meeste plaatsen ongeveer 5 uur zonlicht per dag krijgen. Laten we, met dat als leidraad, naar een voorbeeld kijken. Als uw maandelijkse kWh 200 is voor een factureringscyclus van 30 dagen, dan is uw gemiddelde dagelijkse verbruik 6,6 kWh. Als uitgangspunt kan een daksysteem van 1 kW ongeveer 5 kWh per dag opwekken, ofwel 1 kW * 5 uur zonlicht. Daarom zou een systeem van 1 kW niet voldoende zijn om aan uw dagelijkse behoefte van 6,6 kWh te voldoen. Een systeem van 2 kW kan echter ongeveer 10 kWh per dag genereren, waardoor het een ideaal formaat is voor uw dagelijkse behoeften.

Wat zijn dan de kosten? Welnu, een systeem van 2 kW zou tussen de $ 18.000 en $ 20.000 kosten. Naarmate het wattage toeneemt, neemt ook de prijs toe. Een k kW-systeem zou tussen $ 35.000 en $ 45.000 kosten, terwijl een 8 kW-systeem meer dan $ 50.000 zou kosten. Het goede nieuws is echter dat zonnepanelensystemen, eenmaal geïnstalleerd, vrijwel kosten- en onderhoudsvrij zijn. Nog meer goed nieuws is dat de geïnstalleerde kosten van zonnepanelen naar verwachting zullen blijven dalen naarmate dunnefilmpanelen van bedrijven als First Solar, Nanosolar en AVA Solar beschikbaar komen voor de residentiële markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *