Waar u op moet letten bij het kopen van een café of coffeeshop

0

Stel vast of het café efficiënt wordt gerund.

Zorg er bij aankoop van een café of coffeeshop voor dat u winst- en verliesrekeningen en balansen verzamelt die zijn opgesteld door de accountant van de verkoper. Deze vertellen je het verhaal achter het café of de coffeeshop die je wilt kopen. Met behulp van Benchmarking, dezelfde tool die de Australische belastingdienst gebruikt om vast te stellen of een bedrijfseigenaar frauduleus is in de winstaangifte, kunt u vaststellen of een bedrijf inderdaad de prospect is waarop het is geschilderd.

Verhoog uw rendement op uw investering door uw aanschafkosten te verlagen.

Vaker wel dan niet is het kopen en verkopen van een bedrijf geen rechtvaardig win-winscenario. Meestal is het of een onervaren zakelijke koper die te veel betaalt voor een bedrijf of een uitgeputte en gefrustreerde ondernemer die zijn verliezen beperkt en verkoopt voor wat hij kan. De sleutel tot het kopen van zaken is ervoor te zorgen dat u niet wordt gedreven door emotie en het café of de cannabis store near me koopt op basis van de ‘look and feel’ van de winkel of de smaak van hun koffie. Het nieuwe bedrijf moet al uw vakjes aanvinken, niet slechts enkele. Door laag in te kopen, krijgt u een groter rendement op uw investering en is de kans groter dat u uw bedrijf later verkoopt voor meer dan u het heeft gekocht. Dit is een van de gemakkelijkste manieren om geld te verdienen met uw nieuwe bedrijf.

Bereken de waarde of verkoopprijs van een café of coffeeshop.

Doe nooit een bod op de zaak ten opzichte van de vraagprijs. Veel ondernemers hebben een verkoopprijs in gedachten op basis van geen redelijke berekening. De jaarlijkse nettowinst van het bedrijf vermenigvuldigd met 3 – 4 is een goede plek om te beginnen. Hiermee kunt u uw bedrijf in 3 tot 4 jaar afbetalen en binnen de looptijd van uw leasecontract beginnen met geld verdienen. Het is duidelijk dat een goede plaats voor u om onderhandelingen te openen hun nettowinst vermenigvuldigd met 3 is. Dit is geen duidelijke regel, maar mijn marktobservatie en wat gebruikelijk is geworden in de industrie in Australië. Er zijn factoren die deze formule kunnen beïnvloeden, die ik in een later bericht zal bespreken.

Werk in het bedrijf voorafgaand aan de aankoop.

Het is niet ongebruikelijk dat ondernemers niet hun volledige omzet of inkomsten in hun bedrijf aangeven. Dit is zeer illegaal en wordt gebruikt om belasting te ontduiken. Het analyseren van winst- en verliesrekeningen en het berekenen van het percentage materiaalinkopen ten opzichte van de omzet zal dit snel uitwijzen. De bedrijfseigenaar kan stilletjes suggereren dat het bedrijf meer geld verdient dan wat hij/zij op de financiële rapporten laat zien. Dit kan het geval zijn, maar u mag nooit op iemands woord geloven als u belegt. Een eenvoudige oplossing hiervoor is om voor een bepaalde tijd in het bedrijf te werken. Door dit te doen, kunt u snel vaststellen of er geld uit de registers wordt geroomd en verkopen niet worden geregistreerd. U kunt personeelsbezetting en loonschattingen berekenen, en ook dagelijkse materiaalkosten berekenen (dat wil zeggen gekocht voedsel en voorraden). Als u in het café werkt, kunt u ook vaststellen of een van de apparatuur waarvoor u zou kunnen betalen defect of in verval is. Het is een afschuwelijk verhaal om te horen van mensen die een café kopen om de meeste installaties en apparatuur te moeten repareren en vervangen.

Begrijp uw huurovereenkomst voor een café of coffeeshop

Zorg ervoor dat u uw huurovereenkomst zeer zorgvuldig doorneemt, het is uw verantwoordelijkheid om dit document te begrijpen. Als u het door uw advocaat laat doornemen, kan dit een aantal dingen aan het licht brengen en het wordt altijd aanbevolen dat u een advocaat inschakelt om clausules in uw contracten te identificeren die mogelijk niet in uw voordeel zijn, maar niemand begrijpt uw bedrijf en vereisten beter dan u, en zeker niemand geeft er iets om. net als jij. Onderzoek de looptijd van het huurcontract en eventuele opties. Ik zou niet de volledige taxatie van een bedrijf betalen als er weinig over is op het huurcontract en u geen zekerheid van de verhuurder hebt dat er bij de verkoop van het bedrijf een nieuwe kan worden opgesteld met een volledige looptijd en optie beschikbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *