Range Cookers – Het juiste brandstoftype kiezen

0

Het kiezen van het juiste type brandstof is vaak de eerste beslissing bij het kiezen van een fornuis. Factoren zoals kosten, locatie (veel plattelandsgebieden hebben geen gasaansluiting) en kookstijl hebben allemaal invloed op de beslissing. In het onderstaande overzicht worden de belangrijkste voordelen van elke brandstof beschreven.

Het fornuis met dubbele brandstof biedt het beste van twee werelden: een zeer efficiënte elektrische oven gecombineerd met een zeer responsieve gaskookplaat. Ovens die worden gebruikt in fornuizen met twee brandstoffen hebben meestal een ventilator, zijn multifunctioneel of kunnen zelfs een combinatie van beide zijn in een model met meerdere holtes en meer dan één oven. Dit is de meest populaire en meest gebruikte brandstofsoort. De meeste fabrikanten van fornuizen bieden een verscheidenheid aan fornuizen met twee brandstoffen.

Zoals de naam al doet vermoeden, worden elektrische rijstkokers aangedreven door een elektrische (keramische) of, in duurdere modellen, een inductie Kookplaat kopen en elektrische oven. Dit is ideaal voor panden zonder hoofdgasvoorziening. Ovens hebben meestal een ventilator of zijn multifunctioneel, waardoor de gebruiker een vooraf ingestelde kookfunctie kan selecteren (ventilator, normaal, alleen hoge warmte, enz.). Keramische kookplaten zijn afstammelingen van de bijna verouderde gesloten plaattechnologie, die nu is ingehaald door de nieuwste inductiekookplaattechnologie op het gebied van efficiëntie en kookmogelijkheden.

Inductie werkt door gebruik te maken van krachtige elektromagneten onder het oppervlak van de kookplaat om de moleculen in de pan in beweging te brengen om warmte te genereren. De warmte wordt geregeld door de snelheid waarmee de magneet zwaait, dus eventuele aanpassingen worden onmiddellijk van kracht. Een inductiekookplaat heeft het voordeel dat hij veel energiezuiniger is, omdat de warmte rechtstreeks wordt overgedragen aan de ventilator, zodat er geen warmte-energie verloren gaat aan de omgeving. Het is ook veiliger omdat er geen restwarmte in de kookplaat zit als deze is uitgeschakeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *